Takpapp

Takpapp

takpapp till husägare i Falun

Vi kommer genom den här artikeln berätta om våra användsområden för takpapp och även hur vi använder det på Swedala Tak, Falun. Idag så är takpapp ett mycket vanligt material på Svenska hustak. Du kan använda takpappen som både underlagspapp och som ett väl fungerande yttertak. När taklutningen tillåter det så är takpappen ett bra alternativ när man inte är ute efter ett väldigt sofistikerat tak.

Papptaken väger väldigt lite och passar till de flesta tak och kan ibland vara det enda vettiga alternativet som kan läggas utan större problem. Ett välskött papptak håller upp till 30 år.

Våra grabbar lägger Papptak över hela Sverige men framförallt Dalarna.

Faktorer som avgör för ditt takbyte

Tycke och smak är faktorer som är avgörande när man ska lägga papptaket. Det populäraste alternativet är listtäckning som betyder att man lägger takpappen i en lodrät riktning. Man spikar därefter ner pappen i listerna och täcker skarvarna med en pappremsa.

Vi har flera takläggare på Swedala Tak Falun som är utbildade inom papptak. Våra takläggare jobbar enbart med högkvalitativa material. Skulle du vara ute efter ett papptak så får du gärna fylla i något av formulären på den här sidan. Så kommer Swedala Tak Falun att kontakta dig inom en snar framtid.